Lees hier de nieuwste column!
Lees hier de nieuwste column!
Column / Nieuws
September
Geplaatst op 24 september 2008
September

September, echt een maand die nergens bij hoort.
De zomer is nog niet helemaal voorbij, maar toch is het af en toe al herfstachtig.
Al vanaf augustus zijn de winkels begonnen met de nieuwe najaarscollecties.
Als de zomer goed uitpakt duurt het even voor die collecties verkocht worden, maar helaas is het dit jaar niet echt top deze laatste ‘zomerweken’.
We hebben al heel wat regen gehad…..

Dus zitten we weer binnen.
En begint zo langzamerhand toch weer de behoefte ontstaan om het gezellig te maken. In de avond kan de verlichting weer aan, waxinelichtjes verhuizen van buiten naar binnen, de lange zwoele avonden in de tuin of op terras zijn voorbij.
Tijd om eens een kritische blik op het interieur te richten!

Een woonkamer is natuurlijk geen kledingkast waar je dagelijks een keus uit maakt wat je aantrekt die dag; een broek of een rok…, rode gordijnen of witte! Natuurlijk wordt er wel eens wat aangepast, maar de basis is in principe jaren houdbaar.
Daarom is het ook van belang dat de basis goed is. Onder basis verstaan we de dingen in huis die ‘vast zitten’. Dat zijn dus de vloeren, muren en deuren, de ramen, de keuken en de badkamer.
Deze elementen zijn niet makkelijk inwisselbaar, daarom is het prettig dat bij aankoop van een woning of bij een renovatie goed gekeken wordt naar die basiselementen.
De sfeer van de woning wordt voor een groot deel door de basis bepaald, als deze klopt is de toon al gezet en is de woning vaak al sfeervol terwijl er nog geen meubels in staan.

Veel mensen vinden het lastig om bij de bezichtiging van een woning de basis te ‘vinden’. Want hoe doorzie je de basis in een huis vol meubels, schilderijen en speelgoed.
En wat als het huis op een prachtige locatie staat, maar de indeling spreekt je niet aan?
Allemaal punten waar wij u bij kunnen helpen. En voor tips en inspiratie staan er de komende periode ook weer een aantal leuke woonbeurzen op de agenda!

Dat is dan meteen weer een voordeel van dit seizoen, de woonmaand komt eraan!!

Marieke van den Berg
Noflik Werken&Wonen