Lees hier de nieuwste column!
Lees hier de nieuwste column!
Column / Nieuws
Woontips
Geplaatst op 18 november 2008
Woontips

Inrichten gaat gepaard met veel wikken en wegen. Wordt het wel een mooi geheel? Wat is de beste keus?
Mijn advies is om altijd uit te gaan van je eigen gevoel.
Houd hieraan vast zodat je op deze basis eindeloos verder kan borduren.

Wil je harmonie in huis? Probeer een rustige combinatie te maken door te kiezen voor kleuren uit dezelfde kleurlijn of ton-sur-tontinten. Want hoe groter de contrasten hoe onrustiger het geheel.
Of is het juist de bedoeling om iets bijzonders te doen met de ruimte? Er is ongelooflijk veel keus op het gebied van verf en behang. Door één wand te beplakken of te schilderen met een mooi accent geeft dat een bijzonder plaatje. Je zet er echt iets mee neer, het kleedt aan en geeft diepte.
Je hoeft niet te voorzichtig te zijn want als je niet tevreden bent kunt je het zo weer overdoen! Muren zijn eyecatchers! Breng kleur aan of hang kunst op. Of laat zelfgemaakte foto’s op doeken printen. Er is echt heel veel mogelijk!

Het is slim om te kiezen voor kwaliteit en duurzaamheid als het grotere items betreft, zoals de bank. Met accessoires zorg je voor een persoonlijke toevoeging. Deze hoeven niet altijd duurzaam te zijn! Woonaccenten zijn ideaal voor een verrassend effect.

Het is een prima idee om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Dit werkt altijd! Juist dat geeft een interieur een persoonlijk accent. En zeker als er meerdere mensen in het huis wonen is het leuk om deze verschillende smaken samen te brengen in een interieur.

En dan nog een heel belangrijk maar aller-lastigste onderdeel: de verlichting.
Het is slim om voldoende elektrapunten aan te laten leggen. Vaak heb je er meer nodig dan je denkt. Zo kan je makkelijker veranderen. Flexibel licht dus!
Met flexibel en gericht licht kun je effecten creëren.
Een samenspel van functionele algemene en sfeerverlichting waarbij vloer-, hang-, wand-, en plafondverlichting een spannend geheel moeten vormen.

Al deze ‘tips’ bij elkaar kunnen helpen een woning sfeervol en vooral persoonlijk in te richten. Maar het belangrijkste uitgangspunt bent je uiteindelijk zelf!!

Marieke van den Berg
Noflik Werken&Wonen