Lees hier de nieuwste column!
Lees hier de nieuwste column!
Column / Nieuws
Vakantie
Geplaatst op 6 september 2007
We zijn net weer terug uit Toscane, ItaliŽ. Al weken verheug je je er op, lekker mooi weer, heerlijk eten, even niets doen...
Vooral als het hier in Nederland dan zo nat is, ben je blij dat je weg kunt! Na een behoorlijk eind rijden, met de nodige files en andere wegwerkzaamheden komen we aan op de plaats van bestemming; de camping.

Dit jaar gingen we kamperen, weliswaar in een kant en klare tent, maar toch... We hebben een mooi plekje in de schaduw, lekkere stoelen en het toiletgebouw is niet heel ver! Het straatje is gevuld met enkel Nederlanders, dat heb je als je op een ANWB camping gaat staan laat ik me vertellen.
'S ochtends zit dus bijna iedereen aan het ontbijt met de Telegraaf en een pot pindakaas. En de ouders van de vriendinnetjes van je kinderen krijg je er ook gratis bij!, "Gaan jullie vandaag naar dat middeleeuwse stadje, leuk zeg, wij gaan ook!!" Het woont wel makkelijk in een tent, je hebt weinig nodig, alleen een bezem, ideaal! Door het klimaat leef je buiten, dat geeft een stuk minder rommel binnen. Ondanks onze natte zomers zouden we dat hier eigenlijk ook moeten doen bijvoorbeeld door een (gedeeltelijke) overkapping te plaatsen. Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden om het terras te verwarmen. Dan is het lekker comfortabel en kun je langer buiten zitten. Buiten koken wordt ook steeds meer een trend, dat kan heel eenvoudig of zeer exclusief. Door buiten meer naar binnen te halen wordt het huis ook groter! Dit kan bijvoorbeeld gecreŽerd worden door het plaatsen van openslaande deuren met relatief veel glas.
Want hoe lekker het ook is om even op vakantie te gaan, thuis is het toch het prettigst. Lekker in je eigen bed slapen, geen huilende buurkinderen in de tent achter je. waardoor de hele familie met oordoppen slaapt. Met weinig middelen kun je een prima Toscaans sfeertje creŽren in de tuin.
Tja..,volgend jaar toch maar weer naar ItaliŽ om goede ideeŽn op te doen!!

Marieke van den Berg
Noflik Werken&Wonen